I midsommartid

Igår satt vi här på altanen väninna M och jag. Det småregnade lite grand. Men mestadels var det uppehåll. Doften från schersminen spreds över sittplatsen. Det luktade så gott. Väninnan tyckte att det kändes så rofyllt att sitta och titta ut över den lilla trädgården.

Vår lilla trädgård är försommarblommande. Just nu blommar krolliljan som jag fått av väninna E. Hon har grävt upp den vid sitt torp.

Till att börja med visade liljan inga tendenser till att rota sig. Men efter ett par år dök en liten bladrosett upp. Sen har den vuxit, blommat och skjutit flera skott. Roligt.

I den större rabatten blommar just nu digitalis och sommarnejlika. Det är roligt med nejlikan. Vi fick den av svägerska B för 20 år sedan. Den blommade villigt under många år, men under senare år har den blommat mycket sparsamt. Men tänk, i år blommar den ordentligt! Den växer tillsammans med två varianter av alunrot.

Idag har det regnat. Regnmätaren visar på åtta millimeter.

Imorgon är det midsommarafton. Det ska visst regna – åtminstone regnskurar – typiskt. Men det var många midsommardanser som regnade bort under barndomen. Det går ju att sitta inne och äta. Men om man klär sig varmt och har ett par terrassvärmare går det kanske att sitta ute ändå. Vi får se.