Fika med Vovven

Den väldoftande rosen har just slagit ut.

Det känns som om sommaren börjat. Vi är redan i mitten av juni. Vår vita ros som doftar så gott har massor av knoppar. Rosen Ghislaine de Féligonde har klarat vintern. Den har också knoppar. Men även löss såg jag just. Det blir att ta fram sprutan med såpvatten till kvällen.

Vår Vovve visar sig ha oanade talanger som trädgårdsmästare. Hon gräver och drar upp rötter. Vi leker med bollen för att avleda och den gillar hon. Sen lägger hon sig i solen och bara trivs.

I helgen var vi på Sjökaféet i Lillsved. De har så gott bröd. Och lunchrätter med för den delen. Jag tog en ljuvlig blåbärspaj.

Vovven fick följa med upp på verandan. Det stället var nytt för henne. Där fanns alltför mycket att titta på och undersöka. Oj oj. Hon snodde in sig i kopplet mellan stolarna. Det var inte så där stillsamt som hon brukar ta sig an andra saker. Förmodligen doftade det väl gott från köket.

Den här tiden på året längtar jag efter att baka – och äta – bärpajer. Jag såg ett recept hos Ica som jag gärna vill pröva. Det var en paj med ingefära och rabarber. Lät gott.