Vid Nyckelvikens gård

Nu doftar det så gott när man sitter på altanen hemma. Det är doftschersminen som just slagit ut och sprider sin lite tunga doft. Småfåglarna ackompanjerar från buskvegetationen.

Jag önskar att man kunde spara alla härliga dofter på flaska för att kunna njuta av dem när som helst under året.

Idag har jag och Maken varit vid Nyckelvikens gård i Nacka. Det var första gången vi var där sommartid. Vi har vid ett par tillfällen ätit julbord på gården. Ett fantastiskt julbord måste jag säga. Värt en omväg.

Nyckelviken har en 4H-gård med olika djur. Bland annat får. Det såg så trevligt ut med fåren betande i hagarna. Rofyllt på något sätt.

Vi följde den slingrande stigen ner mot ångbåtsbryggan. Ångbåtsbrygga förresten. På bryggan fanns en skylt med texten ”Angöring förbjuden”. I samband med julbordstiden kan man åka chartrad båt till Nyckelviken. Så det är väl bara sådana båtar som får lägga till.

Till gården finns en stor trädgård framför huvudbyggnaden. Allium hade blommat över, men de lite roliga frökapslarna stod kvar. Det fanns också vackra rabatter med pioner i olika rosa toner.

Vi hade en pion tidigare. En rosa doftpion. Den fick emellertid ge plats åt annat när Maken en gång hade städdille. Har ibland funderat på att köpa en ny. Men än så länge har det stannat vid en tanke. Tills vidare får jag nöja mig med att njuta av grannens som just nu står i blom.