Nu blommar rosen


Idag har rosen Ghislaine de Féligonde slagit ut sin första knopp för i år. Den lyser varmt gul. Vartefter knoppen växer, bleknar blomman och nya gyllene knoppar slår ut.

I söndags tog vi en tur till Rappnes handelsträdgård. Vi hade väl bara tänkt att titta på växter, prydnadsföremål och insupa atmosfären. Kanske fika. Men det slutade förstås med att vi köpte både blommor och en snygg terrakottakruka med fat. Och vi fikade hemma.


Maken är väldigt förtjust i tagetes. Det är inte jag. Men de har ju en viss egenskap som håller ohyran borta. Det är ju bra. Numera står en kruka med orange tagetes vid entrén. Och på baksidan står brun och orange tagetes i en fin kruka.

Luktärten har redan börjat blomma. Är inte det tidigt? I år köpte jag en låg variant och nu blommar den i olika rosa och lila nyanser. Den doftar underbart. Jag måste riktigt böja mig ner för att stoppa in näsan bland blommorna och dofta. Ahh!

Vi har också två krukor med hallon, gula hallon. De är väldigt goda. Lite söta i smaken. Hallonen har övervintrat två gånger och de har lämnat en god skörd under de tre somrar vi haft dem.