Vårbruket börjar

Vovvens mat och övriga artiklar, som godis och annat hon behöver, hänger i en påse i tvättstugan. Maken tycker inte att det är en optimal förvaring. Så vi behöver köpa en hylla.

Maken slog på nätet och hittade en passande hylla på ett av byggvaruhusen. Sagt och gjort, vi satte oss i bilen och åkte iväg.

När vi gick in genom dörrarna till det stora byggvaruhuset såg jag att de redan hade ställt ut vårblommorna. Jag blev jätteglad och plockade snabbt till mig en påsklilja, en pärlhyacint och en bellis i mörkt rosa.

En vårkruka vid entrén lyser upp.

Väl hemma slängde jag den torra vita ljungen och korallbäret som har stått vid entrén sedan i höstas. Fyllde sen den lilla grå korgen med de nyinköpta skönheterna. Vilken skillnad det blev!

I mitten av mars är väl tidigt att sätta ut blommor. Men de får stå inne under natten. Jag brukar sätta ut penséer först i början av april. Om det blir kallt sätter jag en stor papperspåse över krukan. En så stor kruka kan man inte bära in om det fryser på. Tur att penséer tål nedåt fem graders kyla. Vilka tuffingar!

Snön försvann väldigt fort måste jag säga. Det är lerigt och blött ute. Men Vovven måste ju rastas oavsett väder. Så det är bara att ge sig ut. Fyra gånger om dagen brukar det bli.

När det är lerigt och Vovven behöver kissa går hon ibland bara på frambenen. Rumpan upp. Det ser väldigt roligt ut. Jag har faktiskt sett en annan hund göra detsamma. Så det är väl en specialitet som hundar har. Hon kan gå på bakbenen också. Kanske har vi fått en cirkushund?

På morgnarna brukar vi gå genom ett skogsparti. Där finns gott om grankottar som Vovven tycker är väldigt skojiga. Då leker hon den roliga leken bära kotte. Helst ska Matte kasta kotten så att Vovven kan jaga den.

Ibland möter vi andra hundar med sina mattar och hussar. Jag har ju varit lite rädd för att möta större hundar som går lösa. Men hittills har hussarna och mattarna tagit sitt ansvar och hållit in hundarna. Bara en gång har jag sett en hund ensam springa över ängarna. Då vände vi och tog en annan väg.