Vårliga uppstickare

Våren sticker upp
Ett gäng krokusar har kämpat sig igenom isen

Har våren redan kommit hit till Norden, eller är det bara tillfälligt? Snön håller på att smälta bort. Det är lerigt och dant.

Det är mycket leriga promenader vi går nu, Vovven och jag. Hon är som sagt väldigt intresserad av buskage och dem som kan finnas där inne. Hon sniffar sig fram med nosen i backen. Hon håller ett högt tempo. Jag kommer att tänka på Familjen Flintas dammsugare. Det var en minielefant som gick runt med den snusande snabeln i mattluggen.

I förra veckan blev Vovven skrämd när en cyklist kom farande i väldig fart på en elcykel alldeles intill henne. Nu vill hon inte gå den promenadvägen sen det hände. Jag ska försöka gå en ny sträcka med henne idag. Får se vad hon tycker om det.

I lördags var Maken och jag på födelsedagskalas. Och Vovven var med. I familjen vi var hos, finns två stora hundar: en storpudel och en jaktgolden retriever. Vovven var just i färd med att utforska den nya miljön där hon varit en gång tidigare. Då dök storpudeln upp. Vovven blev jätterädd, men hon satte sig i respekt genom att skälla ifrån. Storpudeln ignorerade henne sedan, men jaktretrievern var så olycklig över att den lilla Vovven hade en sådan pondus. Han ville ju bara leka. ”Kvinnor kan”.