Prima primadonnor

Efter en mulen morgon med lite regn sken solen under eftermiddagen. Vi åkte till Länsmansgården i Åkersberga. Förutom konsthallarna har de en underbar trädgård. Allra stiligast är rabatten med de många dahliorna.

Dahliorna växer tätt och de har många olika färger och former. De är trädgårdens primadonnor. Kräver lite mer. Undrar om trädgårdsmästaren på Länsmansgården gräver upp rabatten för att vinterförvara knölarna. De ska ju förvaras frostfritt under vintern för att, när frostrisken är över, planteras igen. Kanske sätter de nya till våren.

I den lilla hantverksstugan i trädgården finns så mycket fina, handgjorda saker. Det fanns bland annat stickade vantar i fantastiska färger och mönster. Särskilt dyra var de inte heller. Men jag har så mycket vantar att jag inte hinner använda dem. Men nog skulle jag velat ha ett par av de här.

Maken blev förtjust i ett par äggkoppar skurna direkt ur en bit eneträ. De var roliga, men hur blir det när man spillt äggula på dem några gånger?

Vi fortsatte kustvägen mot Norrtälje. I Penningby stannade vi och gick in på Linneladan. De har också mycket fina saker även om det inte är hantverk. Man mår bra av att titta på vacker form och färg.