Med penslar och färg

Som jag tidigare sagt är ringblommor och krasse mina favoritblommor. Båda har en speciell doft och man kan äta dem. Fast det skulle jag inte vilja göra. De doftar – och smakar säkert – alldeles för starkt. Men jag använder gärna ringblomssalva för att smörja in fötterna. De blir så mjuka.

En målare jag tycker om är Anders Zorn. Han har gjort en hel del blomsterakvareller. Bland annat amaryllis. Han var en skicklig akvarellist, en av de bästa.

Själv har jag en ständig önskan att kunna måla. Först och främst gäller det att hitta motiv. Under sommaren får min krasse ofta stå modell. Nu senast när jag skissat upp några blommor för att måla morgonen efter, hade två av dem vissnat under natten. Så jag knipsade bort den ena blomman för att studera den närmare. Krassen är väldigt vacker på nära håll, så klara, distinkta färger.

Medan jag satt vid bordet och målade kom två energiska humlor. De kröp ner i krasseblommorna, en efter en, för att suga nektar. De surrade kring mitt huvud – särskilt den ena var väldigt envis.

Inte är jag någon Zorn inte, men jag tycker att det är roligt att teckna och måla.